Jest absolwentką studiów podyplomowych Wyższej Szkoły Nauk Społecznych w Lublinie o kierunku psychodietetyka.
W swojej codziennej praktyce wciela holistyczny model opieki nad pacjentami zarówno z zaburzeniami odżywiania jak i chorobami przewlekłymi.
Ma wieloletnie doświadczenie w terapii chorób metabolicznych (cukrzyca, insulinooporność), endokrynologicznych (PCOS), immunologicznych ( Hashimoto), celiakii, SIBO, SIFO, nietolerancji pokarmowych, niedoborów wynikających ze źle kontrolowanych chorób przewlekłych.
Układając diety kieruje się indywidualnymi potrzebami podopiecznych, ale także modyfikuje nawyki dotyczące aktywności fizycznej i higieny snu
Wielopłaszczyznowe podejście umożliwia poprawę stanu zdrowia i zmniejsza ryzyko chorób cywilizacyjnych.
Autorka licznych e-booków kulinarnych i współtwórczyni cateringów dietetycznych Green Box.
Posiada certyfikaty z zakresu terapii zaburzeń metabolicznych, SIBO, SIFO, IBS.